طريقة جديدة لعمل الحلويات ( كيك الفادج)

طريقة جديدة لعمل الحلويات ( كيك الفادج)


لقد اكلنا الكيك بأشكال والوان كثيرة منها كيك الشيكولاتة ومنها كيك بالكريمة وكيك البرتقال و انواع كثيرة اخرى هل جربت هذا النوع من الكيك انه ممتاز وله مذاق متميز ومن فوائد الكيك التالى:-

  • اكتشف باحثون أميركيون أن الكاكاو والشوكولاته تحتوي على عناصر مضادة للتأكسد ومواد مفيدة اكثر من عصير الفواكه.
  • وأجرى باحثون في مركز “هيرشي” للصحة والتغذية في بنسلفانيا دراسة قارنوا فيها النشاط المضاد للتأكسد في بودرة الكاكاو مع مسحوق عدة فواكه، من بينها التوت والتوت البري، ووجدوا أن الأولى أغنى بالعناصر المضادة للتأكسد المفيدة للجسم.
  • وأكد الباحثون في دراستهم، التي نشرت في مجلة الكيمياء المركزية، أن مسحوق الكاكاو أغنى بـ”الفلافانول” الذي يعرف بتأثيره الإيجابي على وظائف الأوعية الدموية، ومضادات التأكسد.
  • وأظهرت الدراسة أيضاً أن كمية “الفلافانول” في الشيكولاتة الداكنة كانت اكبر منها في شراب الكاكاو، والكاكاو والشوكولاته فيهما كمية اكبر من عصير التوت والتوت البرى وعصير الرمان 
واليكم المكونات:-
 كيك الفادج
  1. 550جرام سكر
  2. 325 جرام دقيق
  3. 300 جرام زيت
  4. 300 جرام ماء
  5. 300 جرام بيض
  6. 90 جرام كاكاو
  7. 1 كيس بيكنج بودر
بسى عايزك تركزى معاية فى طريقة التحضير علشان النتيجة تكون مظبوطة:
طريقة التحضير:-
  • البيض مع السكر فى الماكينة لحد ما يعلى 
  • وبعدين تحطى الزيت والماء ونضرب تانى
  • بعد كدة نحط الدقيق والكاكاو والبيكنج بودر ونقلب بمضرب يدوى مهم جدا علشان ميشدش عرق
  • ونفرد الخليط فى صينيه كبيرة وندخلها الفرن على درجة حرارة 180 درجة
  • بعد الكيك مايخرج من الفرن ويبرد نقسمة من المنتصف لحشو الشيكولاتة ونقشر الوش وبكدة يكون جاهز للحشو
مكونات التزيين:-
1/4 كيلو كريمة فريش 
1/2 كيلو شيكولاتةمقطعة قطع صغيرة
نغلى الكريمه و نحط الشيكولاتة ونشيلها من على النار ونفضل نقلب لحد ما الشيكولاتة تسيح ولما تبرد نحط نصف الكمية فى متصف الكيك والباقى من فوق الكيك ونحطها فى الثلاجة وبعدين نطلعها ونقطعها ونقدمها مع الشاى لذيذة وجميلة ومحببة الى الجميع

روابط قد تفيدك

0 التعليقات:

الحقوق محفوظه وصفات حلويات           E#H وصفات حلويات